Planetarno popularni glumac Andre Lamoglia stigao u Sarajevo

Kultura 21. jul 202207:08
Izvor: Omladinski filmski festival

Planetarno popularni mladi glumac iz jedne od najgledanijih Netflixovih serija, „Elite“, stigao je u Sarajevo, a u okviru 14. Omladinskog Film Festivala.

Lamoglia će u Sarajevu boraviti tri dana. Pojavljivat će se na projekcijama kratkih filmova, premijerama dva dugometražna filma i drugim događajima, dok će mu posljednju noć Festivala, u sklopu Vils Summer Screen biti dodijeljena i nagrada za Najboljeg mladog glumca u serijama za 2022.godinu.

Izvor: Omladinski filmski festival
Izvor: Omladinski filmski festival
Izvor: Omladinski filmski festival

Andre Lamoglia će u sklopu OFF-a održati u specijalni OFF Talks program gdje će razgovarati sa mladim autorima, glumcima i gostima Festivala. Ulaznice za ovaj kao i sve programe će biti dostupne online od 15.7. na tickets.omladinski.ba kao i u festivalskom box office centru ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

André Lamoglia (24) je rođen 4. avgusta 1997.godine. Brazilski glumac čija je popularnost porasla nakon što se pojavio kao Ivan u petom dijelu španske Netflix serije pod nazivom “Elita”. Riječ je o triler kriminalističkoj drami, čija je prva sezona izašla 2018 i zaludila gledaoce širom svijeta.

Lamoglia je ušao u svijet filma i filmske industrije 2017. godine pojavljujući se u TV seriji “Segredos de Justiça” kao Tomaz Pachá, a nakon toga je radio za mnoge Disney projekte u Brazilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar