Počasne Zlatne palme za Meryl Streep, Georga Lucasa i Studio Ghibli

Kultura 02. maj 202418:12 0 komentara
Meryl Streep (REUTERS/Mario Anzuoni)

Slavna američka glumica Meryl Streep (74) dobit će počasnu Zlatnu palmu tokom ceremonije otvaranja ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Kanu 14. maja, saopštili su danas organizatori.

Holivudska glumica sa rekordnom 21 nominacijom za prestižnog Oskara do sada je samo jednom bila na Kanskom festivalu. Bilo je to prije 35 godina kada je film “Plač u tami” u kojem je igrala, dobio jednu od nagrada Kanskog festivala.

Meryl Streep je dobila tri Oskara za uloge u filmovima “Kramer protiv Kramera” (1980), “Sofijin izbor” (1983) i “Čelična dama” iz 2012. godine.

Glumica proslavila se u filmovima “Lov na jelene”, “Žena francuskog poručnika”, “Moja Afrika”, “Mostovi okruga Medison”, “Sumnja” i “Zaljubljivanje”.

Počasnu Zlatnu palmu će ove godine dobiti kreator serijala “Ratovi zvijezda” George Lucas i kolektivno Studio Ghibli japanskog reditelja animacije Hayaoa Miyazakija.

Kanski festival će biti održan od 14. do 25. maja, a za Zlatnu palmu se takmiči više od 20 filmova, među kojima novo ostvarenje Francisa Forda Coppole “Megalopolis”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!