Samo da rata ne bude: Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli u Ukrajini

Kultura 28. mar 202208:17 > 10:59 0 komentara
Đorđe Balašević (Nova.rs/ Zoran Lončarević)

Đorđe Balašević bio je protiv rata u bivšoj Jugoslaviji, a kao poruku mira uvijek je pjevao pjesmu "Samo da rata ne bude".

Stihove ove pjesme sada su objavili umjetnici iz Ukrajine, što je na društvenim mrežama podijelio njegov sin Aleksa Balašević.

“Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima. Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvijezde, iz cijele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pjesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali… Bože pomozi”, napisao je Aleksa i dodao:

“Grupa kulturno-umjetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov ‘Naša prosta duša slovenska’ na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gdje đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti… Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao… Aleksa Balašević“ ☦ Спасибо братья! Мир в Украине”, napisao je Aleksa Balašević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad