Večeras otvaranje Omladinskog Festivala Sarajevo – OFF

Kultura 19. jul 202210:40 0 komentara
FENA

Općina Novo Sarajevo prepoznala je značaj ovog velikog kulturnog, filmskog i umjetničkog događaja, koji se organizira po prvi nakon 2019. godine i pandemije koronavirusa.

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg OFF-a je Općina Novo Sarajevo, koja je putem Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, festivalski program finansijski podržala sa 40.000 KM.

Festivalski program otvara argetinsko ostvarenje “Sublime” čija je premijera bila na 72. Berlinale festivalu.

U sklopu Vils Summer Screen biće prikazano pet dugometražnih filmskih hitova, a posljednja dva dana Festivala na rasporedu su koncerti grupa Skroz i S.A.R.S. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, a ulaz na sva dešavanja će biti besplatan.

Festival se ove godine održava na četiri lokacije, Pozorište Mladih, Gimnazijska ulica (otvoreno kino), Vilsonovo šetalište i Goethe Institut.

Zahvaljujući podršci partnera i sponzora, ove godine će biti najbolje i najveće izdanje Festivala, sa četrdeset filmova, oko 200 akreditiranih gostiju, a očekuje se oko 8.000 posjetilaca.

Među gostima Festivala biće Blear Hirinksson, mladi islandski glumac koji se na Festivalu predstavlja filmom “Heartstone”, a najveća senzacija svakako će biti Andre Lamoglia, kojem će biti uručena nagrada za Best New Apperance u petoj sezoni planetarno popularne Netflix serije Elite.

Festival će trajati do subote, 23. jula, saopćio je OFF.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!