Mače koje je iznenadilo veterinare – nikada nisu vidjeli ništa slično

Ljubimci 09. nov 202211:481 komentar
Izvor: Pixabay

Mače Hope je nešto posebno, smatraju stručnjaci i zaposleni u skloništu za mačke u Engleskoj. Mladunče, za koje se prvo mislilo da je ženka - nije. Ali ono čak nije ni muško...

U britanskim medijima kruži priča o veoma posebnom mačetu, po imenu Hope. Mače je primljeno u sklonište, a onda su shvatili da je ono nešto posebno – nije ni muško ni žensko.

Hope je, zajedno sa mačjom majkom i troje mačje braće i sestara, u sklonište predala porodica u gradu Warringtonu, piše britanski Sky News. Veterinari su tokom pregleda primjetili da mače nema spoljašnje i unutrašnje spolne organe, prenosi, između ostalih, BBC. Kako dodaje, mače je toliko posebno da ne postoji termin za njegovo stanje. Međutim, stručnjaci i zaposleni u lokalnom skloništu su „uzbuđeni što su otkrili Hopein poseban status”.

Prvo su mislili da je bijelo-siva Hope mačka, odnosno da je ženskog roda.

Viši terenski veterinar Fion Brokbenk opisala je stanje mačeta kao agenezu, neuspjeh u razvoju organa. Ni Brockbank ni njene kolege nisu vidjeli ništa slično u svojim karijerama. Beni Benstead, upravnik prihvatilišta, ocijenio je da je malo vjerovatno da će ikada više vidjeti ovako nešto.

U međuvremenu, poznati su slučajevi mačaka kod kojih su se razvile i ženske i muške genitalije, piše Sky News.

Što se tiče budućnosti mačeta, straha nema – nadležni stručnjaci ocijenili su da osobine po kojima je Hope posebna neće negativno uticati na njen život. Hope, koja ima 15 sedmica, čuvari opisuju kao razigranu i izuzetno popularnu među osobljem i volonterima u skloništu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar