Isprobajte recept za belgijske vafle. Riječ je o mekanoj i mirisnoj poslastici koja ostaje takva čak i narednog dana.
Sastojci:
– 500 g brašna + prstohvat soli
– 1/2 male kašike praška za pecivo
– 400 g putera
– 250 g šećera
– 2 vrećice vanilin šećera
– 1/2 vrećice praška za puding od vanilije
– 6 jaja
Priprema:
U većoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i puding.
Otopiti puter i kada se prohladi pomiješati ga s umućenim jajima.
Tu smjesu lagano uliti u smjesu od brašna i miješati drvenom kašikom dok se ne dobije fina glatka smjesa. Sve prekriti i ostaviti da odstoji nekoliko sati.
Smjesu peći u aparatu za vafle.
Preliti čokoladom, posuti šećerom u prahu ili dekorisati po želji.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare