Riječ je o novom veganskom trendu koji posljednjih godina postaje sve popularniji. Radi se o biljnome mlijeku, ali umjesto soje ili orašastih plodova koristi se krumpir. Osim toga, u osnovnoj je varijanti odlična alternativa ljudima koji su alergični na orašaste plodove. Ne sadrži šećer niti štete masti, a ima ponešto vitamina B i C, magnezija, fosfora i niacina.
Riječ je o novom veganskom trendu koji posljednjih godina postaje sve popularniji. Radi se o biljnome mlijeku, ali umjesto soje ili orašastih plodova koristi se krumpir. Osim toga, u osnovnoj je varijanti odlična alternativa ljudima koji su alergični na orašaste plodove. Ne sadrži šećer niti štete masti, a ima ponešto vitamina B i C, magnezija, fosfora i niacina.
Sastojci:
3 šalice vode + prema potrebi
1 šalica krumpira narezanog na kockice
1 žličica ekstrakta vanilije
¼ šalice listića badema
2 žlice meda
sol
Priprema:
1. Ogulite i skuhajte krumpir u tri šalice vode s malo soli. Sačuvajte vodu.
2. Ulijte četiri šalice vode u posudu (dodajte koliko treba vodi u kojoj se kuhao krumpir) pa ubacite i krumpir, vaniliju, listiće badema i med u blender i miksajte oko 5 minuta. Procijedite kroz gazu, prenosi Pun kufer.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!