Oglas

Recept za jednostavnu, a prefinu poslasticu s jabukama

author
Punkufer.hr
08. feb. 2024. 12:28
jabuka
Shutterstock | Shutterstock

Megapalačinka dovoljna je da zasladi više ljudi, bez potrebe za stajanjem ispred štednjaka i neumornog okretanja. Njemačka palačinka, ponegdje se naziva i nizozemska, ali bez obzira na ime, korpulentna dama ne dolazi iz Evrope.

Oglas

Kako kaže kuharica Nigella Lawson, palačinka je nastala u njemačko-američkoj zajednici poznatoj kao Pennsylvania Dutch. U originalu recept je tražio tijesto za palačinke, maslac, šećer i limun, ali s vremenom se mijenjao. Nešto popularniji sastojci danas traže kriške jabuka i cimet.

Sastojci za njemačke palačinke:


  • 55 g maslaca

  • 1 velika slatka jabuka, oguljena i tanko narezana

  • 120 ml mlijeka

  • 65 g brašna

  • 4 velika jaja

  • 3 kašike šećera

  • 1 kašikica ekstrakta vanilije

  • 1/4 kašikica soli

  • šećer u prahu


Priprema njemačkih palačinki:

Zagrijte rernu na 200 °C. Otopite maslac u tavi od oko 22 cm pogodnoj za pećnicu na umjerenoj vatri, zatim prebacite 2 kašike maslaca u blender.
Složite kriške jabuke u tavu i pržite dok malo ne omekšaju, 3 do 5 minuta. Jednom ih okrenite. Ne trebaju se karamelizirati, samo omekšati.

Maslacu dodajte mlijeko, brašno, jaja, šećer, vaniliju i sol pa miksajte dok ne postane glatko, bez grudica. Prelijte tijesto preko jabuke i prebacite tavu u pećnicu. Pecite dok se palačinka ne napuhne i ne porumeni, oko 15 minuta. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Oglas




Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad




Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama