Stari dobri recept: Crnac bez jaja

Cooking 09. mar 202211:42 > 11:52 2 komentara
Coolinarka

Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje, pridobio brojne obožavatelje, ali kolač je i dalje zadržao dobar ukus.

Sastojci

ZA BISKVIT
3 jogurta (3×180 g)
300 g Pšeničnog glatkog brašna

250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 žličice Sode bikarbone
maslac za premazivanje lima

ZA GLAZURU
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka

Priprema

1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.

2. Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

3. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

Savjet

Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila od svoje prijateljice. Često ga radim i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare