Oglas

Slavni kuhari vodu od kuhanja tjestenine nikad neće baciti

author
N1 Info
21. okt. 2018. 11:05
>
11:08
cook-865107_1280
Pixabay | Pixabay

Tjestenina je mnogima čest izbor na meniju.

Oglas

Mnogi tjesteninu kuhaju u vodi u koju su dodali sol, i potom, kad je tjestenina kuhana, vodu izliju u sudoper.

Slavni kuhari to ne čine. Oni tu vodu nazivaju 'zlatnom tekućinom' i čuvaju je za upotrebu pri pripremi umaka.

Naime, voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa mu nećete morati dodatke za zgušnjavanje, a dat će umaku i poseban okus, javlja Večernji list.

Jeste li pokušali?

Oglas

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama