Inspiracija: Bosim stopalima dotaknete prirodno tlo i osjetite brojne benefite

Inspiracija 21. jun 202120:49 > 07. mar 2022 18:10

Vrijeme je da skinete cipele i vođeni mojim primjerom, spojite se sa zemljom. Da, nemojte misliti da je to nešto bizarno, naprotiv vrlo je ljekovito i naučno dokazano! Danas vas upoznajem sa terminom EARTHING ili GROUNDING.

21 naučna publikacija je objavljena u vezi benefita grounding-a, koja upućuje na to da čim bosim stopalima dotaknete prirodno tlo – vaše tijelo počinje da se čisti od toksina, oslobađa se od stresa, smanjuje razne vrste unutrašnjih upalnih procesa, kao i započinje proces vlastitog izlječenja.

Koliko puta dnevno?

Dnevno 10 do 15 minuta je dovoljno da bosi provedete na bilo kojoj prirodnoj površini: to može biti trava, zemlja, kamenje, blato, plaža, šta god imate u blizini!

Prirodna frekvencija zemlje je puna negativnih jona, jednako kao i čovjekovo tijelo.

Kada nosimo cipele, gumeni đon nas sprečava da smo u doticaju sa tlom. Plus, što nam je digitalno doba donijelo opsjednutost sa elektronikom, pa tako ste stalno zaljepljeni za svoj mobitel, laptop, ipad, koja je potpuno suprotna od naše biologije i frekvencije. Mi smo na žalost ispunjeni voltažom, koja može voditi do oboljenja na fizičkom nivou.

Svaki put kada se osjećate „naelektrisano“, sjetite se – skidanje cipela i čarapa, sada je idealno vrijeme za to – ljetni mjeseci i trk do prvog parka i parčeta zelene površine! Prikopčajte se na najzdravije elektromagnetno polje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad