Aplikacije kojima smo bili "opsjednuti" u 2015.

Nauka 30. dec 201510:29 > 11:28
Izvor: morgueFile

Aplikacije danas postoje gotovo za svaku aktivnost u kojoj bi vam mogle pomoći, ili vas samo zabavljati. Yahoo je u svojoj Tech rubrici sažeo 10 aplikacija koje su nam najviše "ukrašavale" pozadinu mobitela:

1. Google Photos

Ova aplikacija mnogima je postala najdraži način organizacije svih fotografija koje snimamo mobitelima. Razlog je vjerovatno neograničena ‘arhiva’ i automatska sinkronizacija sadržaja koje stvaramo, a k tome je još i besplatna.

2. Unroll.Me

Ova aplikacija pojednostavljuje nam elektroničku komunikaciju jer se uz pomoć nje jednostavno možete riješiti svih newslettera na koje ste se upisali (možda jer vas je prije neka stranica zanimala, ili ste htjeli sudjelovati u nagradnom natječaju).

3. 1010!

Ovo je igrica koja podsjeća na Tetris, a jednako je zarazna.

4. Lifx Lightbulb

Radi se o aplikaciji koja može regulirati vašu sijalicu, a zorno prikazuje prednosti “Interneta stvari” (internet of things). Uglavnom, njome možete internetskom vezom ugasiti svjetlo iz svog kreveta. Super, zar ne?

5. Hooked

Hooked zapravo kratke priče pretvara u tekstualne poruke (poput SMS-ova) koje “ne možete prestati čitati”. Korisnici kažu da je aplikacija zabavna za povremena i kratka korištenja, primjerice dok čekate u redu na burzi.

6. Timehop

Oni koji su opsjednuti ovom aplikacijom vole je opisati kao “najbolji način da na jednom mjestu vidite sve od putovanja na jednom mjestu”. Proučite ga, pa nam javite kakav je!

7. Confide

Ako se bojite da će vam neko na Facebooku vidjeti poruke koje ne biste željeli da ih vidi, ova aplikacija nudi mogućnost samouništavanja poruka. Malo podsjeća i na aplikaciju Telegram, koja također nudi mogućnost trajnog brisanja poruka (iako, što je na internetu zapravo trajno izbrisano?)

8. Alto’s Adventure

Kažu da je ovo jedna od najljepših i najzabavnijih igara godine, barem ako je suditi prema mišljenju onih koji su probali. Za Yahoo je primjerice govorio Steven Tweedie, urednik tech rubrike. Rekao je da ova igra kombinira savršenu mjeru zabave i lijepih prizora iz prirode.

9. Fitbit Surge

Sam naziv aludira na to da bi vas ova aplikacija mogla podsjetiti da se možda niste držali odluka o dijeti i tjelovježbi od prošle nove godine. Radi se o fitness aplikaciji, koja može mjeriti čak i vaše otkucaje srca.

10. Clapping Music

Ovo je aplikacija koja vam zapravo govori koliko ritma imate (ili nemate).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.