Dogs Trust i Grad Trebinje upriličili događaj za promociju humanog Sistema za upravljanje populacijom pasa

Promo 27. maj 202413:25 0 komentara
Dogs Trust

U okviru sveobuhvatne podrške lokalnoj zajednici u Trebinju, Dogs Trust je u saradnji sa Gradskom upravom Trebinje u subotu 25.5.2024. godine upriličio događaj za javnost – vlasnike i ljubitelje pasa, ali i djecu, roditelje, i sve građane koji podržavaju humano, zakonsko i trajno rješavanje problema napuštenih pasa.

Događaj je kulminacija peto-nedjeljnog gostovanja Dogs Trust škole za pse u Trebinju i zajedničke medijske kampanje za promociju odgovornog vlasništva pasa kao ključne mjere za održivi sistem za upravljanje populacijom pasa, te bezbjedne i sretne zajednice sa sretnim psima u njoj.

Ovom prilikom Fondacija Dogs Trust koja inače finansira masovnu sterilizaciju napuštenih pasa uz dodatnu veterinarsku obradu (vakcina protiv bjesnila, tretman protiv crijevnih parazita, mikročip i markicu), te sterilizaciju vlasničkih pasa, donirao je Gradu 4 čitača za mikročipove, kao i 4 transportna boksa za pse, u cilju podrške boljeg nadzora nad vlasničkim psima, te humanog transporta pasa u okviru zakonskog i humanog Sistema.

Dogs Trust je najavio i otvaranje svog Programa edukacije školske djece o bezbjednosti sa psima od septembra 2024. godine, dok je Grad u okviru zajedničke kampanje pozvao vlasnike pasa koji to još nisu uradili, da ispune svoju zakonsku obavezu i čipuju svoje ljubimce, a 50% troška za prvih 100 vlasnika koji se jave u ambulantu Anima Vet finansira Grad.

Potpisan je i Memorandum o saradnji kojim je potvrđeno opredjeljenje Grada Trebinje da nastavi dosljedno raditi na održivom i humanom rješavanju problema napuštenih pasa, i Fondacije Dogs Trust da u okviru svojih dostupnih resursa i kapaciteta u tome pomogne.

Grad Trebinje učestvuje u finansiranju i sarađuje sa humanim, tranzicionim skloništem “Danica” kao važnim dijelom Sistema, i koji udomljava pametne i socijalizovane pse, a čiji su se članovi takođe družili sa nama.

Događaju su prisustvovali brojni posjetioci koji su učestvovali i u interaktivnoj prezentaciji o govoru tijela pasa, te pogledali demonstraciju Dogs Trust trenera i njegovog psa, a najmlađi posjetioci su uživali u Dogs Trust edukativno-zabavnoj radionici i učili o tome kako da budu što bezbjedniji u blizini pasa i u kontaktu sa njima.

Upriličeno je i nagradno izvlačenje, pa su najsretniji sa sobom ponijeli Dogs Trust krevete za pse i podloge za auto, a svi koji su došli na druženje su takođe otišli sa lijepom uspomenom i korisnim poklonom.

Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust
Dogs Trust

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!