Dačić o rezoluciji: Računaju se samo glasovi za i protiv, ne i uzdržani

Regija 19. maj 202411:57 0 komentara
Screenshot/TW

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas za TV Prva da je "daleko od istine" da predlagači rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija imaju dvotrećinsku većinu i da treba ukazati da se pri njenom usvajanju "računaju samo glasovi za i protiv, ne i uzdržani".

Dačić je istakao da je cilj Srbije bio da se ta tema skine sa dnevnog reda, pošto je ta tema “nelegalna i nezakonita” po dva osnova – nije bilo saglasnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine o tome, odnosno tema ne može biti na dnevnom redu u Generalnoj skupštini UN-a, ako je to pitanje u Savjeta bezbjednosti UN-a.

Prema ocjeni Dačića, teško je reći da li brojanju glasova za i protiv pristupiti na osnovu bilateralnih odnosa koje Srbija ima sa nekim državama ili u “sjenci pritisaka” kojima su te zemlje izložene.

“Pod plaštom borbe protiv genocida se politizuje jedna tema”, dodao je Dačić i ukazao da se borba za i protiv te rezolucije „ne vodi u rukavicama, već vodite bespoštednu borbu koja je daleko od propisa, pravila“.

Dačić je rekao da se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić od prvog dana uključio u tu borbu i upozorio da se “rezolucijom krši međunarodno pravo i otvara Pandorina kutija da svako predloži svoj genocid“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!