I na skupštinskoj sjednici o Kosovu Vučiću kriv Šolak

Regija 02. feb 202319:47

Osim o kosovskom pitanju, danas se u Skupštini Srbije govorilo i o brojnim drugim temama, pa tako i o Telekomu, kompaniji United media i njenim kanalima, među kojima je i N1. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tako u toku rasprave optužio suvlasnika United grupe Dragana Šolaka da želi da "razori Srbiju".

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocijenio je, tokom rasprave u parlamentu, da je glavni problem da se Telekom Srbija bori protiv United grupe, jer u okviru te grupacije posluju slobodni mediji.

Pišite, pišite, sada ćete da kažete da ja branim Šolaka. Ne, nego se vi bojite svake slobodne riječi u Srbiji da bi mogli lakše da manipulišete građanima Srbije i da ih dovodite u zabludu“, poručio je Aleksić.

Predsjednik Srbije, Vučić, je odgovorio da je suština u želju da se razori Telekom Srbija, „a da Šolak i oni koji bi da razaraju Srbiju mogu da unište Srbiju kao što su to radili u prethodnom periodu.

I Vučić je loš, jer Vučić štiti državu, i državnu kompaniju i ne da takvima da razore državnu kompaniju. Ako sam loš zbog toga, prihvatam i priznajem“, rekao je Vučić.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sjednicu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.

Izveštaj je poslanicima formalno podnjela Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Nakon obraćanja Vučića, počela je rasprava. Tokom popodneva, došlo je do incidenta u kome su se poslanici pozicije i vlasti gurali i koškali ispred klupe u kojoj je sedeo Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar