Ministar policije Kosova objavio snimak iz manastira, tvrdi da se vidi Milan Radoičić u punoj ratnoj opremi (VIDEO)

Regija 26. sep 202313:12 1 komentar
Printscreen/ Facebook Xhelal Sveçla

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavo je na Facebooku snimak sa nadzorne kamere, na kojem se vidi grupa napadača u konaku izvan zidina manastira Banjska, među kojima je, prema Svećljinim riječima, i potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić.

„Radoičić je bio vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti (…) Potpredsjednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista“, napisao je kosovski ministar na Facebooku.

On je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da preko Srpske liste i Radoičića, stoji iza, kako je rekao, terorističke akcije protiv pravnog i ustavnog poretka Kosova.

„Dakle Srpska lista svoje učešće na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspjeli“, dodao je Svećlja.

Prema njegovim riječima, proglašavanje Dana žalosti u Srbiji i od strane Srpske liste u srpskim sredinama na Kosovu, predstavlja „pečat autorstva ove organizacije“.

Juče je Svećlja saopštio da su pronađeni dokumenti koji dokazuju učešće potpredsjednika Srpske liste Milana Radojičića u nedjeljnim napadima na sjeveru.

„U ovim materijalima pronašli smo i dokumente zločinca koji je takođe na crnoj listi SAD Milana Radoičića, ovi dokumenti dokazuju njegovu povezanost ili direktno učešće u ovoj akciji. Ovo je spisak oružja ili dozvola od institucija Srbije koji je dat Milanu Radoičiću, gdje postoji i spisak oružja koje posjeduje, sa brojevima, sa svim pronađenim u prvom autu u redu, i definitivno original dokument je u rukama forenzičara“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, u blizini manastira pronađen je i plan napada.

Milan Radoičić povezivan je različitim krivičnim djelima – od trgovine drogom, preko umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka. Radoičić je kao potpredsjednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na Kosovu, piše Nova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad