Protesti u Podgorici zbog rezolucije o Srebrenici, policija sa opremom za razbijanje

Regija 22. maj 202418:54 0 komentara
Vijesti.me

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici večeras u 19 sati održava se okupljanje građana zbog nezadovoljstva najavom izvršne vlasti da će u Ujedinjenim nacijama podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici, prenose Vijesti.

Veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva spoljnih poslova.

Barikade ispred zgrada najviših državnih organa obezbjeđuje uniformisana policija, prenose Vijesti.

Iz Uprave policije su ranije danas kazali da okupljanje nije prijavljeno.

Organizatori skupa su: Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“, Srpski kulturni klub „Sveti Sava“, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO „Herceg“ – Pljevlja, NVO „Srpska nit“, NVO „Božuri“, NVO „Stupovi“, NVO „Miholjski zbor“, NVO „Serdar“ i Noćni vukovi.

Vijesti.me

„Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod“, naveli su ranije u izjavi za portal IN4S organizatori protesta.

Oni su poručili da „podnošenjem prijedloga rezolucije o Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe“.

„Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu“, rekli su organizatori skupa.

Vijesti.me

UP je ranije danas saopštila da će snimati to okupljanje, od 18 sati do završetka okupljanja.

Kako su istakli, shodno procjeni rukovodioca obezbjeđenja od 18 sati sljedeće ulice će biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog.

„Imajući u vidu da se radi o protestu i pozivu na okupljanje koji se organizuje suprotno odredbama Zakona o javnim okupljanjima i priredbama, pozivamo građane da svojim ponašanjem i postupcima doprinesu očuvanju stabilnog reda i mira prilikom održavanja istog. Pripadnici Uprave policije će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja, te obezbjeđenja stabilnog javnog reda i mira, kao i lične i imovinske sigurnosti svih građana“, piše u saopštenju UP-a.

Specijalna emisija, kao i prijenos zasjedanja Generalne skupštine UN-a, u vezi sa rezolucijom o genocidu u Srebrenici, pratite u četvrtak uživo od 15 sati u programu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!