Sumnja se da je neeksplodirana bomba u kancelariji OIK u Mitrovici, čeka se KFOR

Regija 06. dec 202222:47
Izvor: KoSSev

Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u sjevernom dijelu Mitrovice bačene dvije eksplozivne naprave, od kojih je jedna eksplodirala, dok se očekuje da KFOR ukloni drugu neeksplodiranu, potvrđeno je za KoSSev.

Jedinice Kosovske policije i Euleksa obezbijeđuju prostorije Opštinske izborne komisije koje su oštećene kada su Srbi spriječili ulazak članova OIK u njihove prostorije, prenosi KoSSev.

Kako je KoSSevu nezvanično rečeno na terenu, a potom i potvrdio neimenovani zvanični izvor, tokom današnjeg incidenta na ove kancelarije bačene su dvije naprave od kojih je jedna eksplodirala. Policijski službenici i pripadnici Euleksa obezbijeđuju lice mjesta, do dolaska KFOR-ovog tima za deminiranje, a upravo zbog toga što se sumnja da se u prostorijama i dalje nalazi jedna bomba.

Kosovska policija potvrđuje da njihovi službenici i KFOR-ova jedinica za deminiranje istražuju mjesto događaja, kako bi očistili područje.

Podsjetimo, Petar Petković saopštio je da su zapravo „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

Demanti Kosovske policije

“Izjave predstavnika Kancelarije za KiM su neistinite i tendenciozne” – oglasila se Kosovska policija nakon navoda direktora Kancelarije za KiM da su „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

Poručuju da ova institucija želi da uruši „profesionalnu, legitimnu i ustavnu misiju KP u vezi sa sprovođenjem reda i zakona na cijelom Kosovu“.

Ponovili su navode kosovskog ministra unutrašnjih poslova – da su napad na kancelariju opštinske izborne komisije u sjevernom dijelu Mitrovice pričinili „maskirani, nasilni osumnjičeni/grupe koji su koristili opasna oruđa, uključujući i ručne bombe jugoslovenske proizvodnje“.

„Kriminalne grupe koje vrše nezakonite radnje kojima narušavaju slobodu i bezbijednost građana teže da ove radnje pripišu redovnim jedinicama KP koje svoje dužnosti obavljaju sa velikom odgovornošću“, poručili su.

I oni su podcrtali ono što je Svećlja kazao – da KP intenzivno radi na identifikaciji osumnjičenih lica i sprovođenju istrage za privođenje počinilaca.

Iz KP je još jednom naznačeno da su njihovi službenici danas pomagali čelnicima opštinske izborne komisije u sprovođenju njihovih aktivnosti na severu, u skladu sa zakonom i zahtjevom CIK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar