(VIDEO) Vučić “osvaja” nove generacije: Pogledajte šta objavljuje na TikToku

Regija 29. nov 202311:09 5 komentara
TikTok

Aleksandar Vučić povukao je neobičan potez - pred izbore u Srbiji odlučio je osvojiti generaciju Z i doći na TikTok. Srpski predsjednik na TikToku se pojavio pod imenom Ja sam Aleksandar i sasvim je jasno da je njegova ekipa shvatila da će se tako najlakše približiti mladim ljudima.

Vučić se na TikToku aktivirao prije nekoliko dana i već je skupio 40 hiljada pratitelja i više od 340 hiljada lajkova na svoje videe.

Vučić je na početku svoje TikTok karijere objavljivao političke govore, ali onda je shvatio da mora biti zabavniji. Posljednjih nekoliko dana Vučić na TikToku peče palačinke, objavljuje snimke iz djetinjstva, snimke na kojima tehnicira nogometnom loptom…

Nije moglo bez patetike, pa tu ima i snimki na kojima Vučić ljubi djecu, rukuje se s glasačima, priča o pravoslavnoj crkvi i vrijednostima koje navodno zastupa.

“Predsjedniče, može pozdrav?” nađe se često u komentarima ispod videa. Aleksandar Vučić, odnosno ekipa koja stoji iza TikToka Aleksandra Vučića, odmah napiše: “Pozdrav!”

Vučić je u svojoj predizbornoj kampanji povukao prilično neočekivan potez – odlučio je angažirati Dalibora Golubovića, koji je svoju TikTok slavu stekao oponašajući ga. Vučić je prije nekoliko dana dao naslutiti da će se Golubović priključiti kampanji, a jučer su na TikToku izbacili video koji su zajedno snimili.

U videu se pojavljuje Vučićev dvojnik kao predsjednik Srbije i mnogima nije jasno ko je zapravo Vučić.

TikTok je oduševio i Vučićeve fanove, ali i ekipu na Twitteru. Mnogi zamjeraju opoziciji što se nije prva dosjetila angažirati tipa s TikToka, koji je do sada imitirao i sprdao Vučića. Video Vučića i Golubovića na TikToku je već pregledan više od 700 hiljada puta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare