Vučić o incidentu u Njemačkoj na EP u kojem je navodno učestvovao njegov sin: Volim ga i ponosan sam

Regija 24. jun 202420:02 0 komentara
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (Tanjug)

– I moj mlađi sin je pravio incidente, znate, navija pa uzme smokijem i gađa televizor – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje novinara da prokomentariše incident koji se dogodio u Njemačkoj u okviru Evropskog prvenstva u fudbalu u koji je navodno bio umiješan i njegov stariji sin Danilo.

Kako je pojasnio predsjednik Srbije, njegov sin se igrom slučaja našao u kafiću u koji je upala grupa navijača albanske nacionalnosti koja ih je potom napala stolicama i flašama.

– Za mene je interesantno da je njemačka policija tražila privođenje i pojedinih srpskih navijača. Interesantan pristup nema šta. Ne znam šta treba neko da radi kad vas napadnu stolicama i flašama – ocijenio je Vučić.

Vučić je rekao da razlog ovog konflikta nije bilo ponašanje grupe srpskih navijača, već to što je u kafiću u kom se dogodio incident bila istaknuta srpska zastava.

– Nisam se oglašavao. Sastavni deo ovog posla je da vam vrešaju i djecu. Volim i ponosim se svojim sinom i ničim svog oca nije osramotio – zaključio je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!