Vučić prvi put o gay članovima svoje porodice i saradnicima

Regija 10. sep 202210:21
Izvor: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija, koji je nedavno izjavio, povodom održavanja Europridea, da se “zlo ne liječi”. On je rekao da ne misli da poglavar crkve ima loš odnos prema bilo kome. Vučić je rekao da u široj porodici i među saradnicima ima pripadnika gay populacije.

Vučić je danas, nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, rekao da će MUP odlučiti 96 sati prije održavanja šetnje za Europride o tome da li će okupljanje biti dozvoljeno.

Upitan je tokom konferencije da prokomentariše izjavu patrijarha Porfirija o tome da se “zlo ne liječi“.

“A što se tiče zla. Znate, da mislimo o Ani Brnabić (premijerka Srbije) da je zlo, ona ne bi bila ovdje. Riječ je o divnoj, sposobnoj ženi. Ja imam u široj porodici jednu divnu ženu koja je gay i nizašta na svijetu je ne bih mijenjao. Mislim da je predivna i predobra, ne mislim da je bilo kakvo zlo. Toliko je dobra da mi nije lako da pronađem bolju”, naveo je on i dodao da su mnogi njegovi saradnici homoseksualci.

“Oni mi pomažu toliko da to nisam u stanju da vam kažem. Šta treba? Da ih razlikujem i da ne prihvatim njihovu pomoć i podršku. Ja ne mogu da mislim da su oni zlo”, rekao je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar