Glumica Emilia Clarke u centru pažnje zbog njenih obrva

Showbiz 23. jan 202316:44
Izvor: Shutterstock

Holivudska glumica Emilia Clarke mnogima je postala prepoznatljiva po svojim poprilično živahnim izrazima lica tokom intervjua, a posebno po svojim obrvama.

Fanovi su to najviše primijetili u njenom nedavnom razgovoru za Variety na Sundance Film Festivalu nakon što su krenuli masovni komentari po društvenim mrežama.

“Njene obrve imaju vlastiti život”, našalio se korisnik Twittera.

Tokom razgovora, objasnila je da neće gledati spin-off “Igre prijestolja”, seriju “House of The Dragon”.

“To je kao da neko kaže: ‘Želiš li ići na školsko okupljanje gdje nema ljudi iz tvoje godine?’ Izbjegavam to”, priznala je.

Clarke je glumila Daenerys Targaryen u hit seriji “Igra prijestolja” te priznala da je bila prestrašena zbog scene scene seksa kada je saznala da će ju morati odglumiti.

U to vrijeme je imala samo 23 godine, bila je tek završila dramsku školu, nikada prije nije bila na filmskom setu tako da joj nije bilo nimalo ugodno skinuti se pred cijelom filmskom ekipom.

U podcastu “Armchair Expert” voditelja Daxa Sheparda glumica je 2019. rekla: “Prihvatila sam posao, a onda su mi poslali scenarije. Pročitala sam i pomislila ‘Aha, tu je kvaka!’. Ali došla sam tek iz dramske škole i pristupila sam tome kao poslu. Ako je to u scenariju, onda je to očito potrebno”.

Međutim, zahvalila se glumcu Jasonu Momoi s kojim je trebala odigrati scenu što je snimanje učinio puno lakšim.

Glumčev lik Khal Drogo silovao ju je tokom njihove prve bračne noći, no Clarke je istaknula koliko se sretnom osjećala zbog toga kako se on nosio sa scenom.

“Tek sada shvatam koliko sam imala sreće s tim, jer je to moglo ići na mnogo, mnogo, mnogo različitih načina”, rekla je te dodala kako je kolega bio ljubazan na setu i brinuo se o njoj kao o ljudskom biću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar