Jasmilu Žbanić teško prepoznati u epizodi “The Last of Us”, koju je režirala

Showbiz 20. feb 202321:22 0 komentara
Scena iz serije The Last of Us (Screenshot/Youtube/HBO Max)

U ovoj fazi već se s prilično velikom sigurnošću može reći da je "The Last of Us" uspio što se tiče adaptacije istoimene videoigre. Štoviše, na temelju emitiranih šest epizoda, dalo bi se zaključiti da Craig Mazin i Neil Druckmann znaju što rade i da u preostale tri epizode neće iznenada poludjeti te pokvariti sve što su dosad stvorili, stoji na početku recenzije 6. epizode "TLOU", koju je režirala Jasmila Žbanić, rediteljica iz Bosne i Hercegovine.

Navodi se kako serije “iz epizode u epizodu uspijeva nahraniti i tu neutaživu želju interneta za temama o kojima će raspravljati pa, osim nekontroliranog hypea, dobivamo i fanovske rasprave oko doslovno svakog detalja, neovisno o tome koliko bitni ili nebitni bili”.

Spoiler alert!

Predivno snimljen vestern

Šesta epizoda nešto je suptilnija u serviranju “internetske hrane za raspravu” i možda će biti najzanimljivija zagriženim fanovima koji mogu unedogled raspredati priče o razlikama između igre i serije, ali i o izdašnom pripremanju terena za događaje iz druge sezone, što je u ovoj epizodi posebno naglašeno.

Domaćoj publici vjerojatno će biti zanimljiv i detalj da režiju ove epizode potpisuje hvaljena bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić, koju poznajemo po “Grbavici” i “Quo Vadis, Aida?”, a koju su Druckmann i Mazin, zbog njenog odrastanja u Sarajevu, isprva izabrali da režira epizodu u gradu pod opsadom, no ona je umjesto Kansas Cityja izabrala daleko mirniji Jackson, u kojem je smješten veći dio radnje šeste epizode.

U velikim produkcijama ovog tipa generalno je teško prepoznati redatelja, njegov stil i doprinos. “The Last of Us” dodatno je opterećen vrlo jasnom vizijom kreatora, od kojih je jedan ogroman fan igre, a drugi tvorac priče. Prepoznati u svemu tome Jasmilu Žbanić spada gotovo u kategoriju kušača vina koji tvrde da iz jednog gutljaja mogu prepoznati sve od drveta od kojeg je izrađena bačva do emocije berača grožđa.

Opširnije na portalu Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!