Najstariji takmičar u Nikad nije kasno iz BiH: Napao me pas

Showbiz 07. nov 202215:08 0 komentara
Grand.rs

Marinko Malešević, najstariji je takmičar ovog puta, ima 76 godina i dolazi iz Banja Luke. Rođen je u mnogobrojnoj porodici od sedmoro djece.

Po struci je veterinar, a ima dvoje odrasle dece i čak petoro unučadi. Pored uspešne karijere u veterinarstvu, od malena se bavi muzikom i sportom. Oba hobija su na amaterskoj osnovi.

Dugo je igrao fudbal u amaterskim ligama, a u lokalnom fudbalskom klubu je funkcioner, debitovao je sa sedamnaest godina. Veterinar je već pedeset godina u uspešnom braku, pa kako ove godine slavi jubilej prijavljivanjem u „Nikad nije kasno“ je želeo to da obeleži na još jedan način, pesmom.

Tokom nastupa takmičaru su upravo žena Mirjana i kćerka pružali podršku, a supruga koja je bila prosvjetni radnik pohvalila se da je Marinko bio divan suprug svih tih godina.

“Znali smo zapjevati, na svojoj svadbi, a i kada smo ženili sina i udavali kćerku. Tajna našeg uspešnog braka je što zajedno zapjevamo i svako jutro popijemo kafu i rakijcu” – rekala je Marinkova supruga, pa zapjevala sa njim u duetu.

Malešević se publici predstavio numerom „Lažu, lažu zlobni ljudi“, a stručni žiri bio je više nego zadovoljan izvedbom.

-Vi ste jedan veliki gospodin na ovoj sceni prije svega, ne zamjeramo tremu jer se to desi i nama profesionalcima, uživali smo stvarno– izjavila je Bursać.

-Digli ste pravu prašinu ovde, to je sve samo nija amaterski– dodao je Peđa, dok je Mare zaključio da je takmičar imao tremu zbog supruge.

–Siguran sam da bi Marinko otpevao još bolje da mu profesorka nije tu. Ta trema Vas je stigla. Inače, nemate vi problem sa publikom– objasdnio je Mare.

Marinko, veterinar po stuci ističe da je veliki ljubitelj životinja i da je njegova profesija jedna od najljepših i najhumanijih.

-To je profesija za ljude koji vole životinje i koji su humani. U poslu sam imao puno uspjeha, ali sam imao i situacija gdje je čak i život bio u pitanju. Jednom prilikom sam vršio vakcinaciju protiv bjesnila jednog šarplaninca, poslije par godina sam opet otišao, on je porastao, ali me je zapamtio valjda. Kad sam ga vakcinisao čovjek koji ga je držao nije imao kavez nego ga je držao za okovratnik i pas je to otrgao i krenuo kao medvjed na mene. Ja sam samo uspio da podignem ruke i da žaštitim vrat, jer sam znao da on ide da udavi čovjeka, da nisam to uradio on bi me zaklao. Povrijedio mi je nadlakticu i femoralnu arteriju. Šta god da je bio ne bi mi bilo spasa, a to je sve gledao moj sin koji je tada imao četiri godine – kaže veteran za Grand.

Marinko se godinama bavi veterinom, pa je tako pjevanje bila samo usputna ljubav, a sa nama je podijelio još nesvakidašnjih situacija koje je doživljavao tokom rada.

-Tako se ranije radilo, ljudi su bili siromašni i radili smo u svakakvim uslovima. Radio sam carski rez na minus trinaest stepeni, krava nije mogla da se oteli i ja sam vršio operaciju. Sve sam sagnuto radio, dobio sam išijas da nisam mogao šest dana da ustanem iz kreveta, naveo je na kraju.

Pogledajte šta je još rekao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!