Režiser “Kuma” Coppola snimio “najbolji djelo ikad”, u film uložio svojih 120 miliona dolara

Showbiz 14. maj 202421:41 0 komentara
Adem Driver u "Megalopolisu" (Promo)

Uoči večerašnjeg otvaranja 77. Kanskog filmskog festivala stigao je trailer za jedno od najiščekivanijih ostvarenja, koje je i u Glavnoj takmičarskoj selekciji smotre na Kroazeti - "Megalopolis" Francisa Forda Coppole.

“Naš novi film ‘Megalopolis’ je najbolje djelo kojim sam ikada imao privilegiju da rukovodim”, riječi su slavnog američkog reditelja Coppole.

Svjetska premijera ovog filma, na kom je slavni američki režiser radio decenijama, zakazana je za četvrtak na 77. Kanskom filmskom festivalu. A uoči premijere na Kroazeti konačno je pušten i prvi trailer za epski spektakl.

Coppola je scenario za ovo ostvarenje napisao još prije četrdesetak godina. I od osamdesetih godina prošlog vijeka pokušavao je da ga progura kod velikih holivudskih studija, međutim, to mu nikako nije polazilo za rukom.

I legendarni reditelj, koji stoji iza trilogije „Kum“ ili ostvarenja „Apokalipsa danas“ i „Prisluškivanje“ (za oba je davnih dana ovjenčan Zlatnom palmom u Kanu, prim.aut.), uzeo je stvar u svoje ruke i uložio čak 120 miliona dolara sopstvenog novca u film.

“Kada carstvo umire? Da li se samo sruši u jednom strašnom trenutku? Ne, ne. Ali, u jednom trenu dođe vrijeme kada ljudi više ne vjeruju u to”, tim riječima počinje trailer za „Megalopolis“, da bi onda počele da se smjenjuju scene trke rimskih kočija, neba i nebodera metropola, ali i protesta.

Sinopsis „Megalopolis“, tako dugočekanog i stvaranog ostvarenja, kazuje da je posredi rimska epska bajka koja je smještena u izmaštanu modernu Ameriku, prenio je Variety.

Grad Novi Rim mora da se promijeni. Ali, ta promjena neminovno vodi sukobu između genijalnog umjetnika i arhitekte Cesara Catiline, igra ga Adam Driver, i čija je težnja da „uskoči“ u utopijsku, idealističku budućnost, i njegovog glavnog protivnika, gradonačelnika Franklyna Cicera. Taj gradonačelnik, kojeg tumači Giancarlo Esposito želi da zadrži regresivan status quo, gdje se sve svodi na interese, pohlepu, ratovanje. Između te dvije vatre našla se gradonačelnikova kćerka Julia Cicero (igra je Nathalie Emmanuel). Ona voli Cesara, zbog čega je poljuljana njena lojalnost spram oca. I Cesar je ponuka da otkrije šta zaista čovječanstvo zaslužuje – siže je ovog spektakla, kojem neki unaprijed prognoziraju Zlatnu palmu.

U „Megalopolisu“, pored glavnih zvijezda Drivera, Esposita i Emmanuel, igra još sjajan glumački ansambl. Tu su i Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman, James Remar i mnogi drugi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!