Dubai je i zvanično član ABA lige od sezone 2024/25.

Košarka 24. maj 202415:44 0 komentara
Foto: ABA League j.t.d

Novi član ABA lige, od petka i zvanično, je Dubai. Vijest je na svom sajtu objavila ABA liga.

“U skladu sa odlukom koja je donijeta na Skupštini ABA lige i nakon što je usvojen dogovor vlasnika, sa Dubaijem je potpisan višegodišnji ugovor. Time su ispunjeni svi uslovi za sportsku i poslovnu saradnju počevši od učešća Dubaija u ABA ligi u sezoni 2024/25“, navedeno je na sajtu lige.

“Tokom intenzivne i otvorene komunikacije, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta.

Ovo je projekat od koga svi partneri očekuju korist, ne samo ABA liga već i svi klubovi i Dubai, ali i košarka generalno“, dodaje se u saopštenju.

“Pridruživanje Dubaija ABA ligi je iz mnogih aspekata specifičan sportsko-poslovni projekat. On predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali i idealnu priliku da se ostvare dva cilja. Prvo, da se pojača kvalitet takmičenja i drugo da se otvore vrata novog tržišta što će potvrditi želju ABA lige da pokrene profitabilnije operacija u korist svih vlasnika“, rekao je za sajt ABA lige direktor lige Dubravko Kmetović.

“Oduševljeni smo što postajemo dio ABA lige, takmičenja i regije u kojoj su ponikli i u kojoj rastu neki od najvećih talenata košarke. Radujemo se domaćinstvima u Dubaiju, u Coka-Cola Areni. gdje će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljujem upravi ABA lige i klubovima na saradnji i posvećenosti tome da dovedemo ABA ligu u naš grad“, poručio je predsjednik Dubaija Abdula Seid Al Nabodah.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!