Jokića pitali da odabere evropsku petorku, on odabrao “bivšu Jugoslaviju”

Košarka 19. feb 202417:54 0 komentara
Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Nikola Jokić bio je dijelom NBA All Stars vikenda, gdje je značajno rolu odradio i na samoj utakmici, u kojoj je bio dio startne petorke ekipe Zapada.

No, sama utakmica nije vrijedna spomena, budući da se radilo o čistoj egzhibiciji bez ikakvog natjecateljskog naboja.

Evropa = Ex Yu

Zbog toga se nešto zanimljivo dogodio na konferenciji za medije, gdje su novinari imali pregršt pitanja za Jokića, gdje je u prvi plan ušlo jedno posebno, prije svega zbog njegovog odgovora.

Jokić je zatražen da si dodijeli igrače koji bi s njim nastupio u evropskoj petorci, uz uvjet da su ti igrači trenutno aktivni u ligi.

Iako je na izboru imao cijelu Europu, Jokić je odabrao igrače s prostora bivše Jugoslavije. Tako njegovu petorku čine Bogdan BogdanovićLuka DončićDario Šarić i Nikola Vučević.

Hemija bi svakako bila dobra

Ne možemo znati je li Jokić krivo razumio pitanje ili je jednostavno odabrao ekipu složenu od igrača s kojima bi se najlakše sporazumio pa iz tog razloga možda imao i najbolju kemiju.

S druge strane, od igrača koje je izostavio moguće je složiti petorku Schröder, Antetokounmpo, Wembanyama, Markanen, Sabonis i pitanje je kako bi se Jokićev tim nosio protiv navedeno.

To vjerovatno nije ni bitno, sigurno smo da bi Jokara uživao upravo u ekipi koju je on sam odabrao, a i daleko od toga da to nije ekipa koja bi s apsolutno svakim mogla u koštac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!