Reprezentativac Srbije privremeno odstranjen iz košarke

Košarka 29. maj 202413:50 0 komentara
Printscreen

Incident, koji se dogodio 16. maja na završnom turniru juniorske Kvalitetne lige, tačnije, tučanjava po završetku meča Real - Vizura, dobio je epilog. Disciplinski organi KSB i KSS su donijeli odluke o kaznama. U međuvremenu su na snazi bile privremene suspenzije Milana Gurovića, vlasnika domaćeg kluba, organizatora turnira i nekolicine igrača.

Košarkaška javnost je bila u šoku zbog fizičkog obračuna na utakmici mlađih selekcija, Real – Vizura, a proteklih 12 dana izvršena je detaljna analiza nemilog događaja i pristiglih izvještaja službenih lica takmičenja i vinovnika incidenta. Komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB, Marko Strika, odmjerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

Naime, treneru Reala, nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu, Milanu Guroviću, izrečena je vremenska zabrana vođenja ekipa u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 250.000 dinara.

Novi snimak tučnjave koja je zgrozila Srbiju: Pogledajte kako Gurović ulijeće u opštu tuču i završava pesnicama (VIDEO)

Sankcionisan je i klub domaćin i to višestruko, zbog slabe organizacije utakmice. Sa 30.000 dinara zbog nedovoljnog broja redara, zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice prije početka susreta, nadležnom MUP-u, sa 70.000 dinara, zbog ulaska navijača na teren po završetku meča, a prije potpisivanja zapisnika. Realu je izrečena i jedinstvena novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS.

Takođe, kažnjena su trojica igrača Reala, Vukman Gurović, sin Milana Gurovića, zabranom igranja tri mjeseca i sa 18.000 dinara, zatim Simon Majok sa četiri mjeseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović neigranjem tri mjeseca i 18.000 dinara.

A sankcionisani trio Vizure je: Strahinja Bogdanović, dva mjeseca suspenzije i 18.000 dinara, Đorđe Antić sa tri mjeseca i 18.000 dinara i Nikola Vasić, tri mjeseca i 24.000 dinara.

Kazne su donijete poslije sprovedenog postupka, delegatskih izvještaja, dopunskog izveštaja delegata, izjava sudija, video snimka, lične opservacije, a na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS. Svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom disciplinskom organu u roku od 8 dan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!