Vrabac za N1: Neka ovo bude početak velikih stvari

F.Z./N1

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je senzacionalnu pobjedu protiv aktuelnih prvaka Evrope Slovenije na ovogodišnjem Eurobasketu. Impresije poslije pobjede za N1 je podijelio reprezentativac Adin Vrabac.

“Već smo odradili trening i okrenuli se sutrašnjem danu. Ipak, sinoć smo imali par sati da proslavimo tu važnu i lijepu pobjedu za sve nas”, kazao je Vrabac.

Ističe da narednog protivnika – Francusku ne smijemo potcijeniti jer će htjeti da nam se revanširaju.

“Sigurno je da jesmo u boljem ritmu. Iz utakmice u utakmicu rastemo. Imamo razloga za veliko samopouzdanje. Kod njih malo škripi i sigurno je da nam to daje samopouzdanje da možemo doći do pobjede”, dodao je.

Vrabac je istakao da svi igrači kao i ostali članovi košarkaške reprezentacije nastoje da ih ova jučerašnja pobjeda “ne ponese” te da nastave dalje.

“Činjenica je da imamo puno prostora za napredak i mnogo toga za pokazati”, ističe Adin Vrabac koji je u reprezentaciji od 2011., te dodaje da bi baš bilo bezveze da to ne iskoriste.

O selektoru Adisu Bećiragiću bh. košarkaš ima samo riječi hvale.

“Preuzeo je reprezentaciju u lošem trenutku i nije baš imao vremena da puno toga napravi. Ipak, za kratko vrijeme se potrudio napraviti dobru atmosferu i da nam da što više samopouzdanja. Primjer, na time outu se spusti pred nas i normalnim tonom pokušava da nam prenese instrukcije. Diže nas i daje nam snagu da budemo što jači i bolji”, naveo je Vrabac.

Konstatovao je da su pred košarkašima BiH još dvije utakmice te da je potrebna još jedna pobjeda kako bi prošli u drugi krug.

“Krivo mi je zbog Njemačke, sad bismo imali tri pobjede. Ali, nećemo se vraćati na to. Oni nam jesu promakli, a Francuzi i Litvanci neće sigurno”, tvrdi Vrabac.

Imao je poruku i za navijače:

“Kad igraš za svoju državu i stvarno to srcemo osjećaš, ništa se s tim ne može porediti. Naježim se i samo to kad pomenem. Poruka Fanaticosima: Budite što bliže našoj klupi, jer to nam dosta znači. A naravno i ostali navijači uz njih da navijaju, jer trebat će nam podrška svakako”.

Pitali smo ga i za utiske nakon utakmice protiv Slovenije.

“Sigurno da jeste najveća pobjeda jer u zadnjih 20, 30 godina ništa se ovako nije desilo. Ali, svi smo mladi momci pa imamo još puno godina da zajedno napravimo još bolje rezultate. Neka ovo bude početak velikih stvari”, konstatovao je Vrabac.

Zašto je tim BiH na ovom Eurobasketu?

“U zadnjih deset godina mislim da reprezentacija nije bila bolje timski posložena. Svi momci su skromni i znaju kako su došli do tih nekih svojih uspjeha. Od tih nekih malih stvari moraš da kreneš, da spomeneš svakog igrača, svaku sitnicu potrebnu da bi se napravio neki uspjeh”, rekao je Vrabac.

Vrabac je upitan i za nervozu jučerašnjeg protivnika Luku Dončića, košarkaša reprezentacije Slovenije kojem nije išlo za rukom te nije bio u svom najboljem izdanju.

“Ne bih da komentarišem. Sigurno da nije jednostavno ni jednom igraču kada imaš ispred sebe borbenu ekipu, momke koji su željni pobjede. Uz sav taj pritisak, dok se mučiš, sigurno da je s razlogom Dončić imao lošu šutersku večer. Mi smo to iskoristili i ostvarli pobjedu”, zaključio je Vrabac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare