"Daleko je Neymar još od Pelea, i ne samo njega"

Nogomet 15. feb 201918:38 > 18:52
Izvor: Reuters

Iako mu je tek 27 godina, mnogi Neymara već sada smatraju jednim od najvećih brazilskih igrača, a ondašnji magazin 'Placar' proglasio ga je najboljim poslije legendarnog Pelea.

Nije sporno da je Neymar uradio već sada dosta u karijeri, ali veliki broj ljubitelja fudbala neće lako staviti asa Paris Saint Germaina ispred igrača kao što su Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Zico. Sa tim mišljenjem se slaže i Josee Mourinho.

“Neymar je fantastičan talenat i to je nesumnjivo. Čim je došao u Evropu odmah je počeo da osvaja i igra važnu ulogu. Ali mislim da su se olako zaboravili neki igrači poput Ronalda i Rivalda, navodim samo njih dvojicu, a ima ih još, koji su u nekom trenutku bili najbolji na svijetu” , rekao je Mourinho.

Portugalac na kraju poentira šta bi Neymar morao da uradi da bi mogao da se nađe u istoj rečenici sa Peleom.

“Mora nešto da osvoji sa Brazilom. On jeste evropska elita na klupskom nivou i borit će se za još više mjesto, ali ono što su radili njegovi prethodnici je to da su pobjeđivali na reprezentativnom nivou sa Brazilom”, zaključio je portugalski stručnjak.

Prilika Neymaru za reprezentativni trofej bit će ovogodišnji Copa Amerika koji se održava upravo u Brazilu. Prije toga, imat će jednu od glavnih uloga u pohodu Paris Saint Germaina na Ligu šampiona, koju je već osvojio kao igrač Barcelone. Doduše, Neymar je osvojio olimpijsko zlato 2016. jedini trofej koji je falio trofejnoj reprezentaciji.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.