Bio je zvijezda, imao sve, pa zbog droge završio kao zidar

morgueFile

Fabio Macellari imao je karijeru od koje se očekivalo da postane jedna od najboljih u historiji Intera, a umjesto na fudbalskim visinama završio je na zidarskim. I to bukvalno visinama, a ne po kvalitetu posla.

Čovjek koji je trebalo da bude Javijer Zanetti Intera postao je još jedan zidar u Milanu. Završio je karijeru prije osam godina, a u podcastu “One More Time” govorio je o problemima sa porocima.

Igrao je još i za Bolognu, Lecce i Cagliari, prije nego što je karijeru završio u niželigašu Bobbieseu.

“U osam utakmica sam imao sedam ili osam asistencija. Osjećao sam se najjače na lijevoj strani, drobio sam protivnike, a onda sam se povrijedio i počelo je opuštanje. Povratak se očekivao za četiri i po mjeseca. Imao sam dosta slobodnog vremena. Tada sam probao kokain. Imate sve, žene na primjer, kako god poželite, ali to nije više bilo dovoljno”, pričao je Fabio.

Zatim je nastavio priču o supstancama koje je uzima.

“Bacale su mi papirić s brojem na stanici ili semaforu. Kokain sam prvi put probao kući u Bologni. Greška je to što postoje stvari jače od tebe. Tako to ide kada si bahat. Neke stvari treba ostaviti, ne treba ih ni uzimati, čak ni ako se osjećate kao Superman“, poručio je Italijan.

Zatim je pojasnio da je imao “bolest seksa”.

“Postoji paralelni svijet povezan s kokainom. Normalnost više nije bila dovoljna. Mislim da sam imao bolest seksa. Pojavljivale su se žene s naslovnica koje se ne vide u normalnom životu. To što možeš reći ‘ostani sa mnom, plaćam te jer mogu’ je nešto što ti se obije o glavu. Uzimao sam deset grama dnevno. Jednom sam se baš uplašio. Nakon pet dana bez sna našao sam se u hidromasažnoj kadi. Uvukao sam se u krevet i nisam bio siguran hoću li se sutradan probuditi. Kad sam ustao, pobjegao sam u planine i počeo proces detoksifikacije”, ispričao je, a zatim otkrio i kako se izvukao.

On danas radi kao zidar, a nakon što je protratio milione radio je kao konobar, pekar i drvosječa kako bi pokušao da izbaci nagomilani bijes. Bio je predodređen da postane veliki, igrao je čak sa Ronaldo i Vladimirom Jugovićem, ali mu je droga na kraju uništila život.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad