Castillo lažirao sve, hoće li Ekvador na Svjetsko prvenstvo?

Nogomet 13. sep 202216:06 0 komentara
FRANKLIN JACOME / POOL / AFP

Sudjelovanje Ekvadora na Svjetskom prvenstvu u Kataru ponovno je pod znakom pitanja. U srcu skandala, koji već dobija na zamahu, opet je defanzivac Byron Castillo.

Desni bek je igrao na osam od deset utakmmica u kvalifikacijama, da bi im na kraju Čileanski nogometni savez javio kako poseduje dokaze da je Castillo Kolumbijac i da nije imao pravo igranja za Ekvador. Poslana je i službena žalba FIFA-i, sa željom da se Ekvador izbaci sa Svjetskog prvenstva, ali u prvom trenutku ona nije uvažena.

U međuvremenu je i Daily Mail objavio ekskluzivan audio zapis iz službenog intervjua, kojeg je sa Castillom obavio šef istražnog odbora Ekvadorskog nogometnog saveza (FEF). Ova objava dolazi samo dva dana prije nego što će Žalbena komisija FIFA-e presuditi u ovom slučaju. Intervju je obavljen prije četiri godine i u njemu je igrač priznao da je rođen 1995., a ne 1998., kako mu piše u dokumentima.

Defenzivac je također potvrdio da je njegovo pravo ime Byron Javier Castillo Segura. Međutim, u ekvadorskim dokumentima on je upisan kao Byron David Castillo Segura.

Byron je u razgovoru detaljno objasnio kako je napustio rodni grad Tumaco i preselio se u San Lorenzo (Ekvador), gdje je dobio puno bolje uvjete za nogometni razvoj. Čak je imenovao i ekvadorskog biznismena, koji mu je pomogao doći do lažnih dokumenata. Vjeruje se da je ekvadorski savez sakrio ove podatke od FIFA-e.

Ekvador je završio četvrti u južnoameričkim kvalifikacijama, a na Svjetsko prvenstvo je u grupi s Katarom, Nizozemskom i Senegalom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!