Evo zašto je velika zvijezda otjerana sa Mundijala (VIDEO)

Nogomet 09. dec 202209:561 komentar
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Naprasni odlazak Andrea Onane iz reprezentacije Kameruna bio je jedan od najvećih skandala Svjetskog prvenstva u Katru.

Reprezentacija Kameruna oprostila se od Svjetskog prvenstva pobjedom protiv Brazila u trećem kolu grupe G. Kamerunci su u konačnici osvojili četiri boda, što im nije bilo dovoljno za prolaz, a njihov nastup zasjenilo je tjeranje jedne od najvećih zvijezda, golmana Andrea Onane.

Uoči utakmice drugog kola sa Srbijom selektor Rigobert Song izostavio ga je iz ekipe, a dan kasnije stigla je obavijest da Onana više neće braniti za Kamerun na ovom turniru.

Mnogi su se pitali koji je bio razlog za takvu Songovu odluku, s obzirom na to da se radi o odličnom golmanu, koji godinama  sjajno čuva gol Ajaxa, a od ove sezone brani za Inter.

Golman Kameruna otjeran sa SP: Nisu mi dali da budem na terenu

Onana rekao izborniku Songu da ne želi razgovarati s njim

Sada, s malim vremenskim odmakom i nakon što su Kamerunci već napustili Katar, čini se da je otkriveno što je svemu prethodilo.

Naime, pojavio se video u kojem se može čuti glas trenera Songa, koji svojem starijem bratu otkriva nedisciplinu koju je Onana prezentirao tokom boravka na Svjetskom prvenstvu.

“Ja ga zovem prije utakmice, a on ne dođe. Na treninzima je htio raditi isključivo individualno, a na utakmicama je puno riskirao. Zamolio sam ga da prestane riskirati, a on mi je rekao da sa mnom ne želi razgovarati o tome. Odgovorio sam mu: ‘Razgovaram s Aboubakarom, Choupo-Motingom, Zambo Anguissom. Tko si ti da ne bih mogao razgovarati s tobom?'” prepričavao je Song.

Logično, pojavljivanje te snimke u javnosti skandal je podignulo na dodatni nivo. Onana tvrdi da će istina jednoga dana izaći na vidjelo, a Song se pravda kako je treća osoba ušla u njegov ured u Kamerunskom nogometnom savezu i kriomice snimila njegov razgovor s bratom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar