Golman Kameruna otjeran sa SP: Nisu mi dali da budem na terenu

Nogomet 29. nov 202215:14
Izvor: REUTERS/Suhaib Salem

Golman Andre Onana udaljen je iz reprezentacije Kameruna uoči jučerašnje utakmice protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu, a danas je napustio Katar i vratio se u domovinu.

U meču protiv Švajcarske bio je na golu, ali zbog svađe sa selektorom Rigobertom Songom izbačen je iz ekipe. Onana je na Instagramu objavio poruku nakon što je napustio tim.

„Želim da izrazim svoju privrženost zemlji i fudbalskoj reprezentaciji. Juče mi nisu dali da budem na terenu i pomognem Kamerunu da ostvari ciljeve, kao što uvijek radim. Uvijek sam se ponašao tako da vodim ekipu prema uspjehu. Dao sam sve od sebe, svu energiju, kako bih pronašao rešenje za situaciju koju fudbaleri često proživljavaju, ali na drugoj strani nije postojala takva želja. Neke je situacije teško riješiti. Međutim, uvijek poštujem i podržavam odluke vodećih ljudi koji žele da ostvare uspjeh za cijelu zemlju” poručio je golman Kameruna.

Onana otjeran iz reprezentacije Kameruna prije meča sa Srbijom

“Pružam saigračima svu svoju snagu jer smo pokazali da možemo daleko na ovom takmičenju. Vrijednosti koje podržavam kao osoba i sportista su one koje me obilježavaju i koje mi je porodica ugradila odmalena. Oduvijek mi je bila čast da igram za Kamerun“, napisao je Onana.

#social-embed_1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar