Hrvati provocirali sa “Borjane, ustašo”, on im pokazao tri prsta (VIDEO)

Nogomet 28. nov 202207:32
Izvor: screenshot/Twitter

Jednostavno ne može bez nacionalizma najgore vrste, čak ni na Svjetskom prvenstvu u kom Srbija i Hrvatska ne igraju u itoj grupi.

Milan Borjan rođen je u Kninu, a sa porodicom je u ratu morao pobjeći iz tog grada. Čini se da su hrvatski navijači bili svjesni te činjenice, pa su mu pripremili transparent na kome piše “Knin 95 – Nothing runs like Borjan”, ili “ništa ne bježi kao Borjan”.

Navijači Hrvatske izmijenili su zastavu posvećenu proizvođaču traktora, kompaniji John Deere i umjesto toga stavili Borjanovo ime, aludirajući na kolonu ljudi koja je 1995. godine napustila Hrvatsku, većinom na traktorima.

Twitter

Ali to nije sve. Na društvenim mrežama pojavio se video navijača Hrvatske, koji su tokom meča golmana Kanade provocirali skandiranjem “Borjane ustašo”, a na snimku se vidi kako im on odvraća podizanjem tri prsta.

Treba napomenuti da je Borjan sam kriv za dio mržnje koja mu je sinoć bila upućena. Govoreći za medije o svojim korijenima Borjan je ranije naglašavao da nije rođen u Hrvatskoj.

“Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina”.

Utakmica između Hrvatske i Kanade završena je rezultatom 4:1 za Hrvatsku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar