Kabiri: Nema sumnje, Zrinjski je među tri najbolja hrvatska kluba u svijetu

Nogomet 07. jan 202420:55 1 komentar
FENA

Potpredsjednik Zrinjskog, Amir Gross Kabiri govorio je za Index. Između ostalog, dotakao se i sportskih tema, prvenstveno situacije u mostarskom klubu.

Amir Gross Kabiri rijetko razgovara s novinarima, potpredsjednik Zrinjskog za Index.hr govorio je o sportskim temama, a naročito situacije u mostarskom klubu. Misteriozan je i neobičan, o njegovoj biografiji nema previše podataka. Rođen je u Tel Avivu gdje se i školovao, a prema podacima s web-stranice njegove grupacije posluje u Izraelu, BiH, Engleskoj, Francuskoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji, Kini i Azerbajdžanu.

Zadovoljan je s onim što je postigao aktuelni šampion Bosne i Hercegovine.

“U Zrinjskom smo postigli velike stvari u posljednje 3 godine, a s gospodinom Lasićem, gospodinom Šulentom i gospodinom Beusom uspjeli smo pozicionirati klub među vodeće klubove u balkanskoj regiji. Bez sumnje je Zrinjski među top 3 hrvatska kluba u svijetu s Dinamom i Hajdukom. Uvijek tražimo načine za jačanje kluba, poboljšanje naše infrastrukture i rast kao organizacija. Očito s uspjehom dolazi apetit za više, stalno radimo na tome kako učiniti našu organizaciju boljom, budući da ne vjerujem u jednokratni uspjeh. Zrinjski mora biti u evropskoj grupnoj fazi svake sezone, i s pravom smo dokazali smo da je to naše mjesto. Gledamo dugoročne obaveze i planove. Vrlo važno pitanje je ulaganje u obučavanje i njegovanje mladih talenata. To su temelji stabilnog i uspješnog kluba”, izjavio je Kabiri.

JOŠ SPORTA:

Govorio je o planovima za ulaganje u infrastrukturu.

“Nema problema, imamo plan razvoja koji uključuje dogradnju stadiona. Zajedno s gradom Mostarom, koji je vlasnik stadiona, mi u klubu smatramo da smo u zadnje dvije godine dokazali da smo evropski klub. Budući da je to tako, trebali bismo imati i objekte na istoj razini”, poručuje potpredsjednik Plemića.

Nije želio pričati o planovima za dovođenje fudbalera.

“O takvim temama nikada ne govorimo u medijima. Vjerujemo u to da to radimo u tišini, a kada se stvari završe, objavljujemo. Očito, uvijek želimo biti bolji, a ako se ukaže prilika za jačanjem kluba, nećemo oklijevati iskoristiti je, kao što smo radili u prošlosti”, kazao je Kabiri.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare