Manchester United vuče potez koji bi ga mogao vratiti u vrh svjetskog nogometa: Je li ovaj čovjek rješenje?

Nogomet 15. feb 202414:01 0 komentara
REUTERS/Molly Darlington

Manchester United danas nije ni sjena kluba koji je žario i palio pod vodstvom Sir Alexa Fergusona.

Jedan korak naprijed, dva natrag – tako to izgleda već neko vrijeme u Manchester Unitedu.

Slavni klub s Old Trafforda godinama se ne uspijeva vratiti u sam vrh svjetskog nogometa, ondje gdje je bio konstantno prisutan dok mu je menadžer bio Sir Alex Ferguson.

U međuvremenu ta funkcija, u kojoj jedan čovjek obnaša funkciju i trenera i sportskog direktora, polako izumire na Otoku, pa je odavno prošlost i u Unitedu.

No činjenica da se treneri Crvenih vragova posljednjih godina mogu u potpunosti koncentrirati isključivo na teren nije donijela ništa dobroga klubu. Dapače, United luta i čini se da s Erikom ten Hagom nema budućnosti. Uostalom, ove sezone imaju već devet poraza u prvenstvu i trenutačno se nalaze na tek šestom mjestu.

Sada su odlučili povući potez za koji se nadaju da bi mogao prekretnica. Kako pišu engleski mediji, United je blizu angažmana Dana Ashwortha, sportskog direktora Newcastlea.

Ashworth je na glasu kao cijenjeni stručnjak, ima iza sebe iskustvo rada u West Bromwichu i Brighton & Hove Albionu, a prije dvije godine Saudijci su ga, nakon kupnje Newcastlea, doveli u klub da posloži sportski sektor.

Manchester United mogao bi biti njegova nova destinacija na kojoj će dobiti odriješene ruke i počne slagati momčad iznova, uključujući i (novi) stručni stožer.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!