Mbappe:”Najteža odluka moje karijere”

Nogomet 24. maj 202210:39 > 10:57
REUTERS/Christian Hartmann

Zvijezda PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe potpisao je novi ugovor s matičnim klubom, čime je stavljena tačka na sagu o potencijalnom astronomskom transferu u Real Madrid.

U ekskluzivnom intervjuu za CNN mladi Francuz o najtežoj odluci svog života i karijere kaže:

“Želio sam donjeti onu najbolju odluku, nisam htio pogriješiti, a zato to treba vremena jer morate misliti na sve stvari i morate vidjeti šta to sve možete raditi tu i tamo. Ali, mislim da sam donio ispravnu odluku jer to je moja odluka. Prošle je sedmice bio taj trenutak kada sam rekao: OK, gotovo je, ostajem u PSG-u. Bio je to moj način da kažem hvala svim momcima u Francuskoj, jer Francuz sam, da kažem hvala PSG-u, navijačima, svim ljudima, hvala Vam za ovih pet godina. Ovaj novi ugovor kaže hvala, ostajem i želim dati sve od sebe za historiju kluba, za moju zemlju.”, rekao je Francuz.

Ističe da je razgovarao i s predsjednikom Macronom, koji mu je dao mnoge savjete, ali i onaj najvažniji: da ostane.

“Da, razgovarao sam sa njim, razgovaram sa mnogima, mnogim važnim ljudima s kojima nisam mogao ni zamisliti da ću razgovarati, s tim važnim ljudima u mojoj budućnosti. Ali, da mnogo razgovaramo. Dao mi je dobar savjet, ali uz svo dužno poštovanje prema njemu, ipak je to moja odluka. Prihvatam taj savjet, ali sam na kraju ja taj koji je donio odluku.”, tvrdi Mbappe.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice je komentarisao i šta je presudilo da donese odluku o ostanku u klubu iz glavnog grada Francuske.

“Klub se želi mijenjati, želi mijenjati mnoge stvari, jer cilj je uvijek isti- pobijediti. Imate različite pristupe kada želite pobijediti, a ja smatram da je namjera kluba da promijeni sve te stvari, jer kada pronađete drugačiju strukturu stvari, to će vam pomoći na terenu. Ako ste jaki unutar kluba, možete se protiv svakoga boriti. Tako stvari stoje. A kada su mi pokazali ovaj projekt, rekao sam: OK, ovo je zanimljivo, želim ponovo pokušati. Rekao sam: OK projekt je da se pobjeđuje, da se uvijek pobjeđuje. Ali, drugačije je, ako želite promijeniti sve stvari onda mi to i objasnite. Želite da ostanem, ali hajde mi onda pojasnite sve te stvari. Kada su mi objasnili, rekao sam: OK, interesantno, dopustite mi da razmislim i čućemo se. A onda sam im se javio i rekao OK, ostajem ovdje.”, kaže Mbappe.

Na pitanje hoće li biti sretan što je donio odluku da ostane, ako PSG ne osvoji Ligu prvaka, Mbappe kaže:

Ako promijenim u klubu sve stvari koje želim, ako klub raste sa mnom, ako mogu pisati historiju kluba, kolektivno s Ligom prvaka, individualno također, biću sretan, jer s ovim ugovorom ću možda dati osam godina PSG-u. Čak i ako odem, a ne osvojim Ligu prvaka, ljudi će poštovati to što sam do kraja pokušavao. Ipak, naravno da je cilj osvojiti Ligu prvaka. Ali, ne mislim sada o osvajanju Lige prvaka. Uvijek se sve svodi na to da pišete historiju, to je ono što uvijek želim raditi”, zaključio je Mbappe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare