Nick Salihamidžić: Ponosan sam što nosim dres BiH, želim kročiti očevim stopama

N/FS BiH

Nick Salihamidžić, sin legendarnog Hasana Salihamidžića prvi put se odazvao pozivu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i ubuduće planira braniti boje naše zemlje.

Mladi Salihamidžić za Novu BH kaže kako je ponosan što je dobio priliku konačno obući dres Zmajeva, jer je prvi poziv prošle godine morao odbiti.

“Bila je neka situacija sa Bayernom, prolazili smo kroz težak period u omladinskoj ligi. Razgovarao sam sa treneromi rekao je da je bolje da ostanem i odlučio sam ostati. Volio bih da sam mogao doći tada, ali sretan sam što sam tu sada”, kaže Nick.

Nikada u njegovoj glavi nije bilo sumnje da li da prihvati poziv naše zemlje.

“Uvijek sam govorio prijateljima i porodici, svom ocu i familiji koja je iz Bosne i Hercegovine, da želim igrati ovdje, da želim ići očevim stopama i učiniti svoju zemlju ponosnom.”, kaže Salihamidžić, koji tvrdi da se to neće promijeniti ni ukoliko poziv dođe od bilo koje seniorske reprezentacije, te da želi igrati samo sa Zmajevima.

“Volio bih da sam već sa njima, ali korak po korak. Drago mi je da sam u U-21 i spreman sam za utakmice kvalifikacija”, rekao je Nick Salihamidžić. Cijeli razgovor za Novu BH sa kolegom Aldinom Lagumdžijom pogledajte ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare