Nijemci u problemu zbog supruga i djevojaka reprezentativaca pred Mundijal

Nogomet 21. sep 202211:19
REUTERS/Andreas Gebert

Svjetsko prvenstvo u fudbalu počet će 20. novembra 2022. godine u Kataru, a reprezentacija Njemačke tražit će način da osvoji svoj peti Mundijal čime bi se "Die Mannschaft" izjednačio po broju titula prvaka svijeta s Brazilom.

Do puta u Katar ostalo je manje od dva mjeseca, a problem oko smještaja porodica fudbalera u ovoj azijskoj državi upalio je alarme u Fudbalskom savezu Njemačke, javlja Bild.

Gdje će biti smještene supruge i porodice reprezentativaca Njemačke pitanje je na koje u DFB-u još uvijek nemaju odgovor. Prema informacijama Bilda bit će organizovan samit supruga fudbalera ove sedmice na kojem će razgovarati o smještaju u Kataru.

Problem je što su gotovo svi smještajni kapaciteti u Kataru popunjeno, a DFB, iako Hansi Flick odobrava i podržava odlazak porodica s fudbalerima na Mundijal, ne želi da porodice budu smještene u kampu reprezentacije, jer bi to moglo omesti pripreme reprezentacije. Pomenutom sastanku trebali bi prisustovati i Oliver Bierhoff (direktor reprezentacije), Thomas Beheshti (tim menadžer), te fudbaleri Manuel Neuer, Thomas Muller i Joshua Kimmich.

“Mnogo prijatelja i porodica želi ići s nama, ali je veliki problem s hotelima. Nadam se da DFB tu može nešto uraditi. Nama kao pojedincima izuzetno je teško pronaći hotel. Svjetsko prvenstvo je velika stvar za prijatelje i porodicu i volio bih da je moja porodica sa mnom. Ipak, ne znam da li će to biti moguće na kraju”, rekao je Kimmich.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sve vrijeme sa svojim izabranicima bile su Christina Ginter – supruga Matthiasa Gintera i Scarlett Gartmann djevojka Marca Reusa. Duelima s Meksikom i Švedskom prisustovale su Jessica Kroos (supruga Tonija Kroosa), Lina Meyer (tada djevojka, a danas supruga Joshue Kimmicha) i Cathy Hummels (supruga Matsa Hummelsa).

Hansi Flick osim onih na terenu, sada ima brige i izvan terena, a one bi se mogle odraziti i na nastup njegovih izabranika, pa je sasvima sigurno DFB-u u interesu da riješi ovaj problem.

Komentari

Vaš komentar