Objavljeno upozorenje: “500 zloglasnih huligana iz Srbije stiže na Euro, imaju jedan cilj”

Nogomet 11. jun 202414:47 0 komentara
Foto: REUTERS/Lisa Leutner

Engleski Guardian donio je zabrinjavajuće vijesti za engleske navijače.

Ostala su nam svega četiri dana do otvorenja Evropskog nogometnog prvenstva. Prvu utakmicu igraju Nijemci protiv Škotske.

Nakon toga sve kreće, Hrvatska i Španija igraju u subotu, a jedna utakmica posebno je u pozornosti engleskih medija. Dvoboj je to Engleske i Srbije 16. juna u Gelsenkirchenu.

Njemački grad ugostit će tisuće Srba i Engleza, a engleski Guardian donio je zabrinjavajuće vijesti za engleske navijače.

Naime, ugledni medij dobio je informacije da u Njemačku stiže 500 huligana iz Srbije, većinom se tu radi o Delijama i Grobarima koji bi mogli napraviti nerede u gradu.

Englezi uspjeli zaustaviti niz huligana

Nisu ni Englezi bajni, poznati su u Evropi ako ekstremni, a Guardian tvrdi da postoji opasnost napada Srba na navijačke grupe iz Engleske.

Guardian piše da će u grad stići oko 40 giljade Engleza, a i brojka Srba će sigurno biti velika. Poznato je da dosta ljudi iz Srbije živi u Njemačkoj.

Utakmicu će osiguravati više od tisuću policajaca, a više od 1.600 navijača iz Engleske, kojima je izrečena zabrana dolaska na nogometne utakmice, bili su prisiljeni predati svoje putovnice policiji od 4. juna do finala 14. jula kako bi se osiguralo da ne pokušaju doći na utakmice u Njemačku.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!