Oštra poruka Vahi: “Više ne poštujem tvoju ljudsku stranu…”

Nogomet 22. sep 202310:43 1 komentar
KARIM JAAFAR / AFP

Mnogo prašine podigla je nova promjena na selektorskoj klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Meho Kodro bivši je nakon svega dvije utakmice i svega pet treninga sa ekipom. Radnje FSBiH ponovo su razočarale brojne navijače fudbalske reprezentacije, a sada se po medijima sa Zmajevima povezuje iskusni Vahid Halilhodžić.

Zagolicao je popularni Vaha maštu navijačima izjavama od prije nekoliko dana kada je rekao kako će popiti kafu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vicom Zeljkovićem.

Ipak, nada je veoma brzo ugašena jer je Halilhodžić nakon toga jasno istakao kako nema namjeru preuzeti selekciju, već da je spreman uputiti savjet ukoliko je to potrebno.

Razočaran odnosom i Halilhodžićevim izjavama u medijima je i bh. glumac Mirsad Ibišević koji je na Facebooku Vahi uputio oštru poruku.

“Poštovani Vahide Halilhodziću.

Samo prekineš odnos sa medijima i sa savezom, ugasi to malo nade koju daješ svojim pojavljivanjem, davno si odlučio da nećeš voditi reprezentaciju i završi tu priču, smatraš da BiH nije vrijedna tebe, to je tvoj stav, takva je kakva je, nije BiH ništa bolja ni prema dragoj Lani Pudar, ni prema legendarnom Edinu Džeki, Stevanoviću, Pjaniću, Kruniću, Kolašincu, Šehiću….Vikiću…..

Ali rade za nju da je poprave, kapaju te kapi nade.

Ni mi koji smo stali u njenu odbranu, nismo imali nikakve zahtjeve, niti smo tražili da nam se ispune nekakvi uslovi, nismo imali bolju niti rezervnu, ponudili smo svoje živote, bez ikakve naknade, malo li je ?

Ona je vječna a mi nismo, uskoro će proći i tvoje kao što prolazi i naše.

Uvijek ću poštovati tvoju stručnost i sposobnost, ali više ne poštujem tvoju ljudsku stranu“, poručio je Ibišević Vahidu Halilhodžiću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: