Bh. fudbaler i njegov tim bi mogli biti izbačeni iz Serie A!

Nogomet 15. dec 202115:19 > 15:30 0 komentara
LaPresse / ddp USA / Profimedia

Fudbalski klub Salernitana, za koji nastupa Milan Đurić, rizikuje da prije kraja sezone ispadne iz Serije A, pišu italijanski mediji.

Razlog nisu neregularnosti u takmičenju, ili namještanje utakmica, već činjenica da je Salernitana u vlasništvu Claudija Lotita, aktuelnog vlasnika i predsjednika Lazija. Već duže vrijeme italijanski fudbalski savez traži da Lotito proda jedan od dva kluba kako ne bi bio u sukobu interesa.

Lotito je pristao prodati Salernitanu, ali do danas se nije pojavio novi kupac sa zadovoljavajućom ponudom. FIGC (Italijanska Fudbalska Federacija) je Lotitu dao rok do 31.12.2021. godine da prezentuje ponude investitora za kupovinu Salernitane. Iako su se za kupovinu kluba iz Salerna javila tri investitora, čini se da niti jedan od njih ne može ispoštovati ključne odredba za kupovinu.

Čini se da niko ne može garantovati kreditnu sposobnost za uplatu sredstava na Lotitov račun, ali niko od pretendenata nije uplatio ni obaveznih 5 posto ukupnog iznosa kao kaparu. Zbog svega toga čelni ljudi saveza razmišljaju o izbacivanju Salernitane iz Serije A.

Konačna odluka očekuje se početkom nove godine, ali u ovom trenutku stvari za Salernitanu, za koju nastupa naš Milan Đurić, ne izgledaju dobro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad