Predstavljaju državu, a putuju u očajnim uslovima: Slika i prilika bh. sporta

Ostali sportovi 08. aug 202211:36 > 11:39 2 komentara
N1

Nakon što su uspjeli pobijediti Albaniju u jednoj od dvije utakmice odigrane u Albaniji, najbolji bh. odbojkaši uputili su se u Rumuniju, gdje ih čekaju sljedeći mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

I pored relativno uspješnih kvalifikacija odigranih do sada, naš najbolji odbojkaški tim putuje u očajnim uslovima.

Autobusom su se zaputili na put dug 1200 kilometara samo kako bi mogli odigrati sljedeće mečeve. Igrači će sve vrijeme provesti u skučenom prostoru, spavajući sjedeći, ili čak na podu autobusa, što je slika i prilika aktualnog stanja u bh. sportu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Iako su iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine upozoravali na ovakav scenario, ali se državne institucije nisu uključile u pomoći u finansiranju sporta i konkretno odbojke.

Čelni ljudi saveza nisu uspjeli obezbijediti uslove u kojima se naši odbojkaši mogu normalno takmičiti, te je sama činjenica da imaju jednu pobjedu iz tri utakmice veliki uspjeh. Naši najbolji odbojkaši utakmicu sa Rumunijom igrat će za dva dana.đ

I pored toga, naši najbolji odbojkaši ustrajni su u namjeri da kvalifikacije okončaju na najbolji mogući način, ne predaju se i žele svojoj zemlji donijeti pobjede.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (2)

Vidi sve komentare