Muk u Parizu: Ukrajinka brani Đokovićev stav o Kosovu

Tenis 31. maj 202320:31 0 komentara
BeFunky/Geoff Burke-USA TODAY Sports/REUTERS/Clodagh Kilcoyne/

Novak Đoković je svojim natpisom posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem podigao veliku buru.

On je poslije prvog kola Roland Garrosa, a u svjetlu dešavanja na Kosovu i incidenata, napisao na kameri: „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“.

To je naišlo na različite reakcije i mnoge od njih nisu bile blagonaklone, što je Teniskog saveza i Olimpijskog komiteta Kosova, pa i francuske ministarke sporta Amélie Oudéa-Castéra koja je rekla da je Novakova poruka „militantna“.

Pitanje o toj poruci je postavljeno i ukrajinskoj igračici Elini Svitolini, nakon što su sa Roland Garrosa rekli da kazne za Novaka neće biti.

„Živimo u slobodnom svijetu, tako da zašto ne bi Novak izrazio svoje mišljenje na ovu temu. Ako se zalažete za nešto, ako mislite da je to tako, trebalo bi to i da kažete. Ako sjedite sa vašim prijateljima, pričate, naravno da ćete izraziti svoje mišljenje, tako da je i Novak izrazio svoje. Zašto to ne bi uradio“, konstatovala je Svitolina i stala na stranu Đokovića.

Ukrajinska teniserka je prošla u treće kolo Roland Garrosa pobjedom nad Australijankom Storm Hanter u tri seta sa 2:6, 6:3, 6:1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad