Barcelona slomila Monaco u drugom poluvremenu: Kevin Punter najefikasniji igrač utakmice

Košarka 16. okt 202422:43 0 komentara

U jedinoj utakmici 3. runde Eurolige ostavljene za srijedu uveče imali smo egal situaciju do 22. minuta igre u krcatoj "Blaugrani".

Tada je petorka Joana Penarroyje u sastavu: Kevin Punter, Alex Abrines, Tomas Satoransky, Willy Hernangomez, Jabbari Parker „ubacila u petu“ i nije se zaustavila dok na semaforu nije pisalo 67:49.

Bila je to serija domaćih od 20:5 od koje se gosti iz Monte Carla nikad nisu oporavili, tako da je Crvena zvezda ostala jedini neporaženi tim Eurolige poslije 120 minuta košarke u sezoni 2024/25: Barcelona – Monako 86:71 (26:18, 21:21, 24:15, 15:17).

Tako će biti bar do petka uveče kada Zvezda dočekuju upravo renoviranu Barcu, ekipu koja u svojim redovima ima znatno veći broj opasnih napada od Baskonije, pa i Fenerbahčea.

To su večeras bili Punter sa 21, Parker sa 16, Laprovittola sa 13, Vesely sa 10 i Brizuela sa devet poena.

Tok utakmice pomogao je Pennarroyji da poštedi startere u finišu utakmice i ponudi minute „drugopozivcima“, tako da je samo Parker kod domaćih igrao više od 20 minuta – 24 i po.

Ova kombinovana postava „Blaugrane“ potrošila je dio naslijeđene prednosti tokom četvrte četvrtine u kojoj je trener „kneževića“ Saša Obradović držao najbolje igrače na parketu, računajući i indisponiranog Mikea Jamesa.

MVP prethodne sezone pogodio je dva šuta iz igre iz devet pokušaja za tankih 11 poena. Dva poena više imao je Eli Okobo, a dvocifren je bio još Alfa Diallo sa 12 poena.

Monaco u petak dočekuje Virtus (19.00), tim koji nema pobjedu i dalje.

Utakmica Crvena zvezda – Barcelona počinje u petak u 20 sati uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!