Garza se našalio na račun Jokića: Pokušavao je dodavati kao Larry Bird (VIDEO)

Košarka 18. okt 202416:34 0 komentara
Screenshot/Minnesota Timberwolwes

Košarkaši Denvera savladali su u predsezonskom susretu košarkaške NBA lige ekipu Minnesote sa 126:132, ali je uprkos porazu u timu Timberwolvesa briljirao naš Luka Garza.

Bh. centar je za 32 minute provedene na terenu ubacio 29 poena, a tome je dodao devet skokova i jednu asistenciju. Pratio ga je Daosjem Mix sa 17 ubačaja, dok je Dilingham ubacio 15 koševa.

U timu Denvera istakao se Julian Lee Strawther koji je postigao 33 poena, Jamal Murray je ubacio 25, dok je Michael Porter Junior meč završio sa 16 poena.

Nikola Jokić je za 28 minuta provedenih na terenu ubacio svega četiri poena, upisao sedam skokova, uz isto toliko asistencija.

Nakon meča bh. reprezentativac dao je intervju za zvanični kanal Minnesota Timberwolwesa:

“Moj mindset je takav, bez obzira igrao dvije minute na kraju ili počeo meč. Nema se prilika stalno igrati protiv najboljeg igrača na svijetu. Želio sam iskoristiti momentum i priliku koju sam dobio. Želim da stalno budem uključen u igru na bilo koji način – blokovima, skokovima, pasovima i raditi to najbolje što mogu. Ovo je moj san, trudim se bez obzira na minute.”

“Nastavljam raditi na svom tijelu, maksimizirajući sve što mi je Bog dao. Mislim da pokazujem napredak svake godine, zato i jesam u rotiaciji i mislim da mogu biti konzistentan.”

Poteglo se i pitanje duela s Nikolom Jokićem, trostrukim MVP-om NBA lige i vjerovatno najboljim igračem svijeta u ovom trenutku:

“Nije važno ko je na drugoj strani, prilika je prilika. Vjerovatno moj najdraži igrač u ligi za gledanje, i najbolja opcija za mene je igrati protiv njega. Te utakmice i ti časovi pomogli su mojoj igri ozbiljno.”

Na konstataciju da je Luka uspio zaključati Nikolu, nasmijao se i pomenuo Larryja Birda:

“Pokušavao je dodavati kao Larry Bird”, završio je kroz smijeh reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!