Adin Ličina debitovao za seniorski tim Bayern Muchena i zabio dva gola (VIDEO)

Nogomet 25. jul 202416:39 0 komentara
Foto: Instagram Adin Ličina

Fudbaleri Bayern Munchena deklasirali su niželigaša Rottach-Egerna sa veoma ubjeljivih 14:1, a dva pogotka postigao je fudbaler bosanskohercegovačkog porijekla Adin Ličina.

Ličina je rođen 6. januara 2007. godine i sa svega 17 godina privlači pažnju svjetskih klubova i medija. Ranije je pisala italijanska Gazzetta da su za njegova usluge zainteresovani Barcelona, Real Madrid i Milan.

Talentovani ofanzivni igrač Bavaraca, dobio je priliku Vincenta Kompanyja za seniorski tim, a oduševio je sa dva pogotka, te opravdao povjerenje.

Pogledajte golove u nastavku.

Ličina je prošao sve omladinske kategorije Bayerna (U15, U16 i U17), a prema podacima na Transfermarktu posjeduje državljanstva Njemačke i Crne Gore.

Momak rođen u njemačkom Landshutu, ima će pravo vjerovatno da zaigra i za Bosnu i Hercegovinu zbog bh. korijena, tako da će u budućnosti odlučiti između tri reprezentacije, ukoliko nastavi sa sjajnim igrama.

Nakon odlične partije u seniorskom debiju, Ličina se oglasio na Instgramu.

“Sjajan osjećaj. Sretan sam zbog prvog koraka sa Bayern Mucnhenom. Sada je vrijeme da nastavim raditi još više, kako bih mogao gurati naprijed”. 

U februaru ove godine, odlično se prikazao u omladinskoj Ligi prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!