Albanski novinar zbog provokacija navijačima ostao bez akreditacije za EURO

Nogomet 19. jun 202416:19 0 komentara
screenshot

Albanski novinar Arljind Sadiku našao se u centru pažnje evropske javnosti pred utakmicu Evropskog prvenstva u kojoj su se sastali Srbija i Engleska. Reporter se uključivao u program stojeći ispred dijela tribina na kojem su bili srpski navijači, a potom se okrenuo ka njima i gestom šakama simbolično narpavio “dvoglavog orla”.

Taj simbol je došao u centar pažnje sportske javnosti tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine, kada su na sličan način Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka proslavljali pogotke koje su postigli za reprezentaciju Švajcarske na meču sa Srbijom.

Tom prilikom su kažnjeni zbog “nesportskog ponašanja koje je u suprotnosti sa principima fair-playa”.

Slično je prošao i 34-godišnji medijski radnik iz Prištine. Sadiku je usljed provokacija ostao bez novinarske akreditacije i neće moći u tom svojstvu da prati ostatak Evropskog prvenstva.

Gest upućen srpskim navijačima na tribinama nije bio jedini razlog zbog kojeg se UEFA odlučila da ga ne želi na utakmicama.

Na njegovom instagram profilu vidljive su brojne objave sličnog karaktera. U opisu jedne fotografije napisao je “Kosovo je srce Albanije”, a objavljivao je slike gledalaca na tribinama u uniformama “UCK”.

Fudbalski savez Srbije uputio je zvanični protest UEFA usled ponašanja Erljinda Sadikua.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!