Allianz Arena uskoro na novoj adresi: Sve u čast legendarnog fudbalera

Nogomet 20. sep 202410:04 0 komentara
AP Photo/Steve Luciano

Stadion fudbalskog kluba Bayern, Allianz Arena, biće na novoj adresi - Trg Franza Beckenbauera, nakon što je gradska vlada Minhena odlučila da oda počast legendarnom njemačkom reprezentativcu koji je preminuo ranije ove godine.

Područje oko Allianz Arene će zvanično biti preimenovano od 7. januara 2025. godine, na godišnjicu smrti Franza Beckenbauera.

„Imenovanje ulice je najveća čast koju grad Minhen može posthumno da dodijeli i znak dubokog poštovanja koje gajimo prema Franzu Beckenbaueru. On je jedan od najvećih sportista koje je naš grad iznjedrio. Sportskim uspjesima i svojom posvećenošću fudbalu, trajno je oblikovao sportski pejzaž Njemačke“, rekao je gradonačelnik Minhena Dieter Reiter.

Beckenbauer je bio legenda njemačkog fudbala, odigrao je za reprezentaciju Zapadne Njemačke odigrao 103 utakmice i postigao je 14 golova. S nacionalnim timom je bio prvak svijeta 1974. godine.

„Kajzer“ je 1984. do 1990. godine bio selektor Zapadne Njemačke, a sa ovom reprezentacijom osvojio je Mundijal u Italiji 1990.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!